Tarieven

Nieuw! Dynamische energietarieven

Tarieven

Dynamische energietarieven

Energiekantoor biedt nu ook contracten tegen dynamische energietarieven.

Op onze nieuwe website leest u er meer over. Nog iets uitgebreider is deze nieuwsbrief. Kijk of het bij u past!

U kunt gewoon onze meedoen pagina gebruiken om zich hiervoor op te geven, maar u kunt het ook zelf regelen met deze instructie.

 

Variabele energietarieven 

Natuurlijk kunt u ook gewoon bij ons terecht voor een contract tegen variabele tarieven. Informeer naar de actuele tarieven, want die variëren maandelijks. Neem contact met ons op en ontvang een voordeelberekening!

 

Contracten met vaste prijzen voor langere tijd

Helaas bieden wij op dit moment nog geen contracten voor één of drie jaar vast aan. Deze zijn sinds de Russische inval in Oekraïne niet meer leverbaar.

De prijsstijgingen gekoppeld aan hoge risicopremies, in combinatie met lage opzegvergoedingen, maken deze contracten op dit moment oninteressant voor energieleveranciers.

Uw interesse kunt u wel doorgeven, dan houden we u op de hoogte van het aanbod bij onze leveranciers.

Particulier en kleinzakelijk

Voor particuliere en kleinzakelijke aansluitingen hebben wij uiterst scherpe tarieven. Stroom is standaard 100% groen.

 

Het prijsplafond Energie

In 2023 betaalt u voor de eerste 2900 kWh van uw elektriciteitsverbruik nooit meer dan €0,40, inclusief BTW en Energiebelasting. Voor de eerste 1200 m3 gas betaalt u niet meer dan € 1,45. Voor uw verbruik boven deze grenzen betaalt u de tarieven van uw contract.

Voor contracten met dynamische energiecontracten werkt het zo: achteraf wordt vastgesteld of uw gemiddelde verbruik boven de genoemde tarieven kwam. Dan wordt uw verbruik tot de verbruiksgrenzen vergoed. 

 

Netbeheerkosten en vastrecht

De kosten voor netbeheer en meterhuur worden elk jaar per 1 januari vastgesteld door uw netbeheerder. Het exacte bedrag is afhankelijk van uw netbeheerder, de regio waar u woont en uw aansluiting.

Een energieleverancier is wettelijk verplicht de netbeheerkosten zonder marge te incasseren bij de contractant en af te geven aan de netbeheerder. Let er bij het vergelijken van energieaanbiedingen op dat de juiste aansluiting in rekening is gebracht. 

 

Zakelijk en Grootzakelijk

Aansluitingen vanaf 3x80A en meer dan 40m3 gas per uur vallen altijd onder (groot) zakelijk verbruik.

Wij bieden hiervoor maatwerkoplossingen aan via onze leverancier Energyhouse. Tevens biedt Energyhouse u een monitor om uw verbruiksdata te volgen en te analyseren. Op basis van deze data kunt u gemakkelijk uw energieverbruik terug te brengen. Neem met ons contact op voor de mogelijkheden.