Over ons

Energiekantoor.nl is een onafhankelijk Energie-inkoopcollectief. Wij zijn in 2008 ontstaan uit een initiatief van bovengemiddelde energieverbruikers uit de villawijk Bosch en Duin bij Zeist. Inmiddels zijn wij een landelijk inkoopcollectief met meer dan 5000 deelnemers.

Onze missie

 

Wij zijn een onafhankelijk inkoopcollectief voor de bovengemiddelde energieafnemer die graag ontzorgt wil worden in de energie keuzeproblematiek. Met tegelijkertijd de zekerheid van een goede energiedeal in continuïteit. Onze deelnemers willen niet ieder jaar switchen van energieleverancier om alleen maar goede tarieven te houden. En indien dit toch het geval zou zijn dan willen onze deelnemers zo min mogelijk "gedoe". Energieleveranciers willen het liefste goed betalende en trouwe bovengemiddelde klanten. Het collectief creëert zo meerwaarde door deze behoeften bij elkaar te brengen. Met het ultieme doel voor onze deelnemers om af te zijn van het energiegedoe.

 

Ons Doel

 

Wij streven continu naar de beste deal voor onze deelnemers. Ons doel is om zoveel mogelijk te besparen over een zo lang mogelijke termijn. Eenmaal gekozen voor Energiekantoor.nl hoeft u daarna niet meer te kiezen. Wij ontzorgen u en managen uw energiecontract tot in lengte van jaren.

 

Uw Voordeel

 

- Altijd uitstekende tarieven, jaar in jaar uit.
- Wij houden alles voor u in de gaten.
- Gemakkelijk overstappen door onze ervaring.
- Meedoen is gratis, samen staan we sterk.
- Voor en door bewoners, in uw belang.

 

 

Hoe wij dat doen

 

Wij volgen alle ontwikkelingen in de energiemarkt op de voet. Op basis daarvan wordt de beste strategie bepaald. Variabele of vaste tarieven? Voor hoe lang? Wanneer verlengen? Of wanneer juist niet? En welke energieleverancier past daar bij?

 

Wij selecteren de beste energieleverancier en de beste contractvorm op dat moment. Tevens maken wij specifieke afspraken voor onze groep. Verandert de situatie dan spelen we daarop in met onze preferred supplier.

Ons doel is maximale opbrengst met minimale wijzigingen. Daarbij eisen wij heldere en duidelijke afspraken van onze preferred supplier. Voor alle wijzigingen geldt dat u vrijwel niets hoeft te doen. U krijgt altijd automatisch bericht van ons waarin duidelijk staat wat wij gaan doen. Uiteraard blijft het uw eigen vrije keuze om ons te volgen.

 

 

 

Ontstaan

 

Medio 2007 verhuisden bewoners van Den Haag naar Bosch en Duin. Al snel kwam de eerste energie rekening binnen en deze was fors hoger dan in hun vorige huizen. Natuurlijk past bij groter wonen een hoger energieverbruik maar de verhoudingen waren geheel zoek. Gesprekken met vrienden en omwonenden maakten al snel duidelijk dat vrijwel iedereen relatief hoge energiekosten had. Reden om een keer de energierekeningen naast elkaar te leggen en te vergelijken. Daar bleken flinke verschillen tussen te zitten. 

De bewoners maakten een plan de campagne. Aangezien Bosch en Duin ongeveer 500 huishoudens kent leek het hun goed om bij deze huishoudens te vragen of er wellicht interesse was. Samen op de fiets of lopend langs alle brievenbussen. Ruim 350 bewoners reageerden enthousiast! Vervolgens werd de naam bedacht: Energiekantoor.nl.

Samen staan we sterk en we bedingen de beste energiedeal. Voor en door bewoners. We willen structureel onze energiekosten laag houden zonder allerlei voorwaarden of addertjes onder het gras en we verwachten goede service. Een tweede belangrijk onderdeel was het ontzorgen. Eenmaal bij ons aangesloten hoef je nooit meer op te letten op al dat energiegedoe!

Na de start medio 2008 zijn we na zes jaar gegroeid naar een volwassen energie collectief voor en door bewoners. Het beste energie collectief in Nederland. Onze deelnemers zijn tegelijkertijd niet alleen onze "klanten" maar ook familie, buurtgenoten, vrienden en allemaal onze ambassadeurs. Vertrouwen, zekerheid en transparantie.