20240413 DSCF0652 4K

Nieuwsbrief juni 2024 - Energiecontracten worden maatwerk

In deze algemene nieuwsbrief aandacht voor de veranderende markt en de consequenties voor eigenaren van zonnepanelen. Zoals altijd informeren we u daarbij over de belangrijkste ontwikkelingen en wetenswaardigheden.

Met het oog op de marktbrede introductie van terugleverkosten gaan we dieper in op de saldering en (de verhoging van) uw zelfverbruik, dat is het deel van uw opwek dat direct in uw woning verbruikt wordt, en dus niet teruggeleverd.

Lees meer
20240103 FW130244 hd

Nieuwsbrief december 2023 - Terugblik en perspectief

In deze laatste nieuwsbrief kijken we terug op een bewogen jaar en werpen we een blik op 2024. Uiteraard informeren we u daarbij over de belangrijkste ontwikkelingen en wetenswaardigheden.

U vindt hier ook de gewijzigde overheidsheffingen en de kosten van de grootste netbeheerder onder onze deelnemers.

Lees meer
cleanenergy 2
10 november 2023

Nieuwsbrief november 2023 - nieuwe voorkeursleverancier

Naast de actuele marktontwikkelingen hebben we aandacht voor onze nieuwe voorkeursleverancier: Clean Energy. 

Verder gaan we in op teruglevering, nu steeds meer deelnemers zonnepanelen installeren. In energieland bedreigt dat het verdienmodel, zodat de terugleververgoeding verzonnen is. Ook bij dynamische contracten wringt teruglevering.

Gelukkig kunnen we u een vast contract bieden zonder dat u zich daarover zorgen hoeft te maken.

Lees meer
gas 2023 juli gem dyn
18 juli 2023

Vaste contracten alternatief voor dynamisch

Nu er weer vaste contracten beschikbaar komen is het belangrijk naar uw dynamische contract te kijken in het licht van de verwachte marktontwikkelingen.

De daling van de energieprijzen lijkt immers ten einde.

Lees meer
dynatar
15 januari 2023

Dynamische energietarieven

De energietarieven zijn torenhoog en mensen zijn op zoek naar een goedkopere optie.

Dynamische energietarieven is zo’n optie, direct afgeleid van de dagelijkse energiebeurs en daarom vaak lager dan de tarieven die horen bij de variabele contracten die nu veel aangeboden worden.

Als service bieden we hier een uitgebreide notitie over dynamische energietarieven, die veel zoekwerk op internet uitspaart omdat alle aspecten in één document aan bod komen.

Wij regelen graag voor u een contract tegen dynamische energietarieven!

Lees meer
FW251133 hd

Nieuwsbrief september 2022

Nu heel veel Nederlanders noodgedwongen een duur variabel energiecontract hebben, heeft de regering met Prinsjesdag plannen gepresenteerd om de modale energienota te matigen.

In deze extra lange nieuwsbrief leest u daar meer over. Ook bespreken we de nog steeds relevante ontwikkelingen op de termijnmarkt, en de variabele contracten in het algemeen.

Lees meer
1 2